جی پن - راهنمای استفاده از خودنویس

راهنمایی‌های اولیه برای استفاده از خودنویس

 · 8 min read


راهنمایی‌های اولیه برای استفاده از خودنویس




وقت آن رسیده که کار با خودنویس را بهتر درک کنیم. بسیاری از افراد خودنویس‌ها را به عنوان ابزاری قدیمی و بدقلق می‌بینند. اما به محض اینکه از خودنویس استفاده می‌کنید، متوجه می‌شوید که از لحاظ سادگی در نوشتار واقعاً با قلمهای دیگر تفاوت زیادی ندارند. فقط نوک آن را به کاغذ بچسبانید و بنویسید، به‌همین راحتی!

البته کمی زمان می‌برد تا با آن کاملا آشنا شوید، بنابراین در این مقاله دستورالعمل‌هایی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که حتی برای افرادی که به تازگی کار با خودنویس را شروع کرده‌اند مفید باشد. اگر با جزئیات فنی خودنویس‌ها آشنا نیستید نگران نباشید، ما هر موضوعی که برایتان مبهم باشد را توضیح می‌دهیم و اگر سوالی در مورد استفاده از قلم‌تان دارید، حتما از ما بپرسید.


فهرست مطالب

               چگونه از خودنویس استفاده کنید

               زمان‌هایی که از خودنویس استفاده نمی‌کنید

               انتخاب اولین خودنویس‌تان

               چگونه خودنویس خود را نگه داری کنید

               جمع بندی


چگونه از خودنویس استفاده کنید

1) جوهر را وارد کنید


خودنویس‌ها تقریباً همیشه با کارتریج جوهر همراهند و به شما تحویل داده می‌شوند، بنابراین قبل از اینکه بتوانید با قلم بنویسید، باید کارتریج را نصب کنید.

همه خودنویس‌ها کارتریج‌شان یکسان نیست، بنابراین هنگام انتخاب کارتریج جوهر حتماً لیست کارتریج‌های پیشنهادی برای قلم خود را بررسی کنید.

بسیاری از خودنویس‌ها همچنین می‌توانند با استفاده از یک سیستم پرکننده داخلی بنام کانورتر از بطری جوهر استفاده کنند. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از بطری جوهر به جای کارتریج‌ها استفاده کنند چرا که رنگ‌بندی متنوع‌تر و در طولانی‌مدت هزینه کمتری نسبت به کارتریج‌های جوهر دارد.


2) نحوه‌ی نگه داشتن آن:


قلم را به گونه‌ای نگه دارید که سرقلم زاویه‌ای حدود 45 درجه نسبت به کاغذ داشته باشد. اگر آن را به‌صورت معکوس (بصورتی که برگه بالای سرتان باشد و بخواهید در همین حالت بنویسید) یا 90درجه از بالا به پایین نگه دارید، تجربه نوشتاری خوبی نخواهید داشت.

در ضمن سرقلم را روی کاغذ نچرخانید، چون نوک سرقلم که متشکل از دوشاخه است و بین آن‌ها شکافی قرار دارد و جوهر از میان آن جاری می‌شود و اگر این شکاف به مشکل بخورد باعث اختلال جزیی یا کامل نوشتن قلم‌تان می‌شود.


3) خودنویس را بیش از حد فشار ندهید

خودنویس‌ها برای نوشتن نسبت به خودکار معمولی یا ژلی به فشار بسیار کمتری نیاز دارند. در واقع، فشار بیش از حد می‌تواند از کارکردشان جلوگیری کند و حتی ممکن است به آنها آسیب بزند. بسیاری از خودنویس‌ها می‌توانند بدون هیچ فشاری بنویسند، و برخی دیگر نیاز به فشار اندکی دارند.



4)درب خودنویس را بسته نگه دارید


وقتی از خودنویس استفاده نمی‌کنید، حتما درب آن را ببندید یا نوک آن را به داخل ببرید. در غیر این صورت، جوهر نوک قلم خشک خواهد شد و دفعه بعدی که از آن استفاده می‌کنید، قلم کار نخواهد کرد.

اگر جوهر نوک قلم خشک شود، معمولاً با خط‌ خطی کردن یک صفحه توسط خودنویستان یا اضافه کردن یک قطره آب به نوک قلم برای خیس کردن جوهر، می‌توانید دوباره از آن استفاده کنید.





۵) به طور دوره ای خودنویس را تمیزکنید


با گذشت زمان، خودنویس‌ها با الیاف کوچک کاغذ و ذرات میکروسکوپی گرد و غبار هوا و جوهر خشک مسدود می‌شوند. ما توصیه می‌کنیم که قلم خود را هر یک تا دوماه یکبار تمیز کنید تا بهترین عملکرد را داشته باشد.



6) کاغذ مناسب

با اینکه ضروری نیست، اما استفاده از کاغذ و دفترچه‌های مناسب برای خودنویس تجربه نوشتاری شما را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

خودنویس‌ها روی اکثر کاغذهای معمولی کار می‌کنند، اما ممکن است با مشکلاتی مانند انتقال جوهر به صفحه پشتی، پخش شدن (زمانی که جوهر به الیاف کاغذ انتشار می‌یابد) و گاهی حتی کچلی انداختن(تکه‌تکه نوشتن) نوشته‌تان مواجه شوید. این مشکلات ممکن است در مواجهه با هر کاغذی ایجاد شوند اما احتمال وقوع آن در کاغذهای معمولی بیشتر است.

همچنین، جوهرهای خودنویس به ذرات گرد و غبار و چربی‌های پوست حساس می‌باشند، بنابراین کاغذی که مدت زمان طولانی در دستتان باشد یا زیاد لمس شده باشد،می‌تواند مشکل زا باشد.


7) تمرین و آزمایش کنید!

استفاده از خودنویس با قلم‌های دیگر تفاوت زیادی ندارد، اما برای اینکه قلقش دستتان بیاید، نیاز به کمی تمرین دارید. همچنین توصیه می‌کنیم که انواع مختلف جوهر و کاغذها را تست کنید تا ببینید کدام یک برای استایل نوشتاری شما و قلمتان مناسب تر است.


داشتن یک خودنویس کمی شبیه به داشتن یک حیوان خانگی است. ممکن است همه چیز را از نحوه کار تا سازگاری با جوهر و کاغذی خاص در مورد یک مدل خاص بدانید، اما قلم دیگری که در دست میگیرید شخصیت و سازگاریهای منحصر به فرد خود را داشته باشد. برخی از قلم‌ها با برخی از انواع جوهرها بهتر کار می‌کنند. برخی از قلم‌ها ممکن است زاویه نگه‌داشتنشان متفاوت باشند. ممکن است در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد اما در عوض با خودنویس شخصی خود رابطه‌ای عمیق‌تر نسبت به هر قلم دیگری خواهید داشت. بر خلاف خودکار یا روان‌نویس که هر بار با تعویض مغزی جدید عملکرد متفاوتی دارند، وقتی که قلق‌ خودنویس‌تان دستتان بیاید و به بهترین عملکرد آن برسید، می‌توانید همان عملکرد را تا مدتی طولانی ادامه دهید.


چگونه از خودنویس استفاده کنیم؟

جوهر را وارد کنید

خودنویس را با زاویه‌ی مناسب نسبت به برگه نگه‌ دارید (45درجه)

خودنویس را بیش از حد روی برگه فشار ندهید

بعد از اتمام کار حتما درب خودنویس را ببندید

خودنویس را به طور دوره‌ای تمیز کنید

بهتر است برای نوشتن؛از کاغذهای مناسب خودنویس استفاده کنید

با خودنوس‌تان تمرین کنید تا قلقش دستتان بیاید


زمان‌هایی که از خودنویس استفاده نمی‌کنید

اگرچه که ما عاشق خودنویس هستیم و فکر می‌کنیم بهتر است همه استفاده از آن را تجربه کنند، ولی زمان‌هایی وجود دارد که شرایط برای استفاده از خودنویس فراهم نیست.


چه زمانی بهتر است از خودکار بجای خودنویس استفاده کرد؟

1)وقتی که کاغد مناسب در اختیار ندارید)

همانطور که گفتیم خودنویس‌ها بهترین عملکرد را روی کاغذها و دفترچه‌های مناسب خودنویس دارند. برخی از جوهرهای خودنویس مانند جوهر Noodler's Black و Waterman Serenity Blue حتی بر روی بیشتر کاغذهای معمولی که برای خودنویس ساخته نشده اند نیز خوب عمل می‌کنند، اما اگر نمی‌خواهید در مورد این مسئله نگران باشید، احتمالاً بهتر است خودکار یا روان‌نویس را برای نوشتن متن‌تان انتخاب کنید.


2)اگر نمی‌توانید از آن نگهداری مناسب کنید چون می‌توانند زودتر از بقیه ابزارهای نوشتن خشک شوند)

جوهر خودنویس نسبت به خودکار و روان‌نویس برای خشک شدن روی کاغد زمان بیشتری می‌برد. البته برخی از جوهرهای بسیار سریع‌خشک‌شونده مانند جوهر Noodler's Polar Blue می‌توانند مانند جوهر یک روان‌نویس روی کاغذ به سرعت خشک شوند، اما معمولاً این جوهرها حتی بر روی کاغذهای مناسب برای خودنویس هم کمی پخش می‌شوند.


3)در مواقع تماس با آب، چون جوهر خودنویس نسبت به آب حساس است)

بیشتر جوهرهای خودنویس ضدآب نیستند. حتی بیشتر جوهرهای خودنویس که به عنوان ضد آب تبلیغ می‌شوند نمی‌توانند در این زمینه با خودکار یا روان‌نویس رقابت کنند. برخی از جوهرهای ضدآب مثل جوهرهای بر پایه پیگمان و جوهرهای Bulletproof نودلر وجود دارند که می‌توانند خیالتان را از ضدآب بودن نوشته‌تان راحت کنند اما در مقایسه با بقیه جوهرها کمی دیرتر بر روی کاغذ خشک می‌شوند و این امر میتواند منجر به لکه دار شدن برگه‌تان شود.


4)اگر زیاد می‌نویسید، چون خودنویس زودتر از خودکار و روان‌نویس به شارژ نیاز دارد)

اگر زیاد می‌نویسید، احتمالاً باید هر هفته خودنویس خود را شارژ کنید. وکلای حقوق و دانشجویانی که از صبح تا شب می‌نویسند حتی ممکن است نیاز به شارژ روزانه یا یک روز در میان داشته باشند. برای شارژ خودنویس کارتریج‌ها کوچک و آسان هستند وگزینه راحتتری نسبت به بطری جوهر هستند. اما اگر در طول روز سر و کارتان با نوشتن زیاد است بهتر است از خودکار استفاده کنید.


5)زمانی که از هواپیما استفاده می‌کنید)

شاید شنیده باشید که اگر خودنویس‌تان را با خود به هواپیما ببرید، ممکن است جوهر آن‌ها نشتی پیدا کند. این اتفاقی نیست که معمولاً برای قلم‌های امروزی پیش بیاید، اما برای ایمنی بیشتر، توصیه می‌کنیم که وقتی در هواپیما هستید، قلم‌تان را یا کاملاً پر یا کاملاً خالی کنید. همچنین، اگر قصد استفاده از قلم را در هواپیما دارید، توصیه می‌کنیم که نوک آن را به سمت بالا نگه دارید و منتظر بمانید تا هواپیما به ارتفاع پایین برسد، سپس قلم را باز کنید.

علت این موضوع این است که هنگامی که هواپیما بالا می‌رود، فشار هوا در داخل هواپیما کاهش می‌یابد. این کاهش فشار هوا باعث می‌شود هوای به‌دام افتاده در داخل قلم انبساط پیدا کند. اگر انبساط هوا مسیر راحتی برای خروج از نوک قلم نداشته باشد، جوهر را به بیرون فشار می‌دهد.


6) استفاده در هوای بسیار سرد، چون جوهر خودنویس در دمای بسیار پایین یخ می‌زند)

البته همه جوهرها در دمای پایین یخ می‌زنند اما جوهر خودنویس به این موضوع حساس‌تر است. به جز جوهرهای Polar از Noodler و چند جوهر دیگر که در مقاله‌های همین سایت به آنها اشاره خواهیم کرد، بقیه جوهرها اگر آن‌ها را برای مدت طولانی در دمای بسیار پایین قرار دهید، منجمد می‌شوند و باعث ترکیدن قلم و یا شیشه جوهر می‌شوند.


7)زمانی که می‌خواهید روی سطوح لغزنده بنویسید)

این موردی است که واقعاً راه حلی برای آن وجود ندارد. خودنویس‌ها برای نوشتن روی کاغذ بر روی یک سطح غیر لغزنده که اصطکاک دارد طراحی شده‌اند. برای نوشتن روی سطوح لغزنده خودکارهایی وجود دارند که در مقاله دیگری در مورد آنها صحبت می‌کنیم.


8)اگر حوصله تمیز کردن و یا نگهداری آن را ندارید)

این یکی از مواردی است که واقعاً نمی‌توانید بیخیالش شوید، نهایتا تمام خودنویس‌ها به مرور زمان نیاز به تمیز کردن دارند. البته برخی از آنها آنقدرها هم نیاز به تمیز کردن ندارند. بسیاری از قلم‌های Platinum از جمله Preppy، Plaisir، Procyon و 3776 Century دارای طراحی ویژه "slip and seal" هستند که می‌توانند جوهر درون قلم را حتی بدون استفاده، حداقل یک سال تازه نگه دارند.


ما به همه کاربرانی که به‌تازگی با خودنویس آشنا شده‌اند لامی سافاری را به دلیل ترکیب فوق‌العاده از روانی، قابلیت اعتماد، کیفیت ساخت و قیمت مناسب توصیه می‌کنیم. سبکی بدنه و عدم پیچیدگی در کار با لامی سافاری آن را از بقیه مدل‌های موجود خودنویس متمایز می‌کند. لامی سافاری شامل کارتریج جوهری و همچنین قابلیت استفاده از کانورتر برای استفاده از بطری جوهر در رنگ‌های بسیار زیادی است.

برای کاربران تازه‌کار، پیشنهاد می‌کنیم که نسخه‌های کوچک بطری‌های نمونه ازDiamine وHerbinJ. را امتحان کنید. این بطری‌های کوچک به شما این امکان را می‌دهند که مجموعه‌ای گسترده از انواع رنگ‌های جوهرها را امتحان کنید.

اگر آماده نیستید که برای یک خودنویس قیمت بالایی هزینه کنید، کاوکو پرکئو یک گزینه عالی با قیمتی کاملا مناسب است.


نحوه نگهداری خودنویس‌تان

 توصیه می‌کنیم خودنویس‌تان را افقی نگه دارید تا احتمال نشت یا خشک شدن نوک بین استفاده‌ها کمتر شود.

نگه داشتن یک خودنویس عمودی با نوک به بالا این امکان را می‌دهد که جوهر در نوک به آرامی به داخل قلم برگردد. نشانه واضحی که مشخص می‌کند جوهر بین شیارهای سرقلم خشک شده است، این است که خودنویس در در ابتدای نوشتن‌تان تکه‌تکه می‌نویسد و اصطلاحا کچلی می‌اندازد. اگر نوک خیلی خشک شده باشد، ممکن است اصلا ننویسد. در زمانی که این اتفاق می‌افتد، معمولاً می‌توانید با خط‌‌‌ خطی کردن روی یک قطعه کاغذ باطله یا افزودن یک قطره آب به سرقلم، آن را دوباره به حالت اول در بیاورید.


جمع بندی

اگر تا به امروز نوشتن با خودنویس را تجربه نکرده‌اید ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که خودتان را از این تجربه‌ی شگفت انگیز محروم نکنید! رنگ‌های بسیار متنوعی در جوهرهای خودنویس وجود دارد که شما با دیدن آنها به وجد خواهید آمد و در برخی از برندهای جوهر نوشته‌تان بافت خاص خود را نیز خواهد داشت! خودنویس‌ها انواع مختلفی دارند و برای دست‌خط‌های متفاوت سرقلم‌های خاص دارند؛ چرا نوشته‌تان شخصیت خاص خودتان را نداشته باشد؟


No comments yet.

یک نظر اضافه کنید
Ctrl+Enter برای افزودن نظر